„Legyél aki lehetnél!”

Kategória: SZIDÖK hírek Megjelent: 2012. augusztus 22. szerda

Részlet a tábori meghívóból:

Csapatmunka
Csapatmunka

„Amikor úgy 3.000 évvel ezelőtt a görögök elmentek Delphoiba vagy a Dodonai jósokhoz megtudni a jövőjüket, akkor a következő választ kapták: Ha ismerni akarod a jövődet, akkor ismerd meg önmagad!

Ebben a táborban abban egyenlők lesztek - függetlenül az életkorotoktól - hogy a jövőtöket kutatjátok. A fiatalabbak talán kevésbé, az idősebbek komolyabban. Úgy gondolom, hogy az önismeretetek terén sincsenek köztetek nagy különbségek, bár az idősebbek tapasztalatban sokkal gazdagabbak.

Csapatmunka
Csapatmunka

Abban is hasonlóak vagytok, hogy a magatokkal szembeni komoly elvárásaitokat rendre beelőzik az iskolai és a munkahelyi elvárások.
Most egy kis tükröt tartok elétek. Ebbe lehet komolyabban, de lehet egészen játékosan is beletekinteni. Azt segít megmutatni, hogy ki is vagy Te most és ki lehetsz.”

A táborról:
A „Legyél, aki lehetnél!” tábor tervezését a szidökösök és erdélyi partnerszervezetük tagjai már a 2011. évi táborok alatt megkezdték. 2011. év októberében pedig SZIDÖK küldöttség járt Marosvásárhelyen,  ahol kialakították a közös tábor alapszerkezetét.

Tanácskozás
Tanácskozás

A „Legyél, aki lehetnél!” képzési tábor természetesen hamisítatlan tizenéves tábor volt. Volt azonban kettő, már felnőttesen komoly vonulata.
Az egyikben az önismeret mélyebb szintjét alakították ki magukban a résztvevők az ún. „önelhelyező rendszerek” segítségével. Ezek közül nyolcban mélyedhettek el igazán és legkomolyabban talán a kommunikációs-nyelvi kódok érintették meg a résztvevőket.

Tanácskozás
Tanácskozás

A tábor másik komoly vonulatában az Euro-pass rendszerű önéletrajzaikat és motivációs leveleiket készíthették el a fiatalok. A hagyományos, jó hangulat mellett döntöttek a jövő évi táborról és több közös ügyről és rendezvényről is. Ezek közül kiemelkedik a novemberre tervezett „Magyar-magyar tizenéves találkozó”, aminek pályázati eredményét nagyon várjuk. A tábort támogatta Szentes Város Önkormányzata, amit ezúton is köszönünk.

 

Számháború
Számháború

Gyertyafigurák
Gyertyafigurák