„MEGTELT” a Diák Pince

Kategória: SZIDÖK hírek Megjelent: 2015. november 24. kedd
November 20-án a Diák Pince ajtajára kikerülhetett volna a „MEGTELT” tábla. Benépesült a város általános- és középiskolás küldötteivel, akik felszabadultan, kíváncsian vettek részt ezen pénteki program soron.
A nap a SZIDÖK Küldöttgyűlésével kezdődött. Először Valkai Ádám ifjúsági polgármester bemutatta a MACI programot. Utána a SZIDÖK küldöttek marosvásárhelyi útjával Kállai Boglárka és Tóth Fanni ismertette meg a megjelenteket. Bemutatásra került a legújabb kutatási téma is és egy tizenéveseknek szóló távképzésről is szó esett. 
Ezt követte a ”TÖRŐDÉS” Szentesi Gyermek és Diák Alapítvány bemutatkozása.
 Idén novemberben volt ugyanis 20 éve, hogy az Alapítvány bírósági bejegyeztetésére sor került. Az Alapítvány a szentesi tizenévesek közéletfejlesztésének segítését tűzte ki legfontosabb céljának. Elősegítette a Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat létrejöttét is. Mivel november 20-a egyben a gyermekek jogainak a világnapja is, interaktív, kiscsoportos foglalkozás keretében ismerkedtünk  meg a „témával”. 
A Magyar Népmese Napjára kiírt mesekérdőívünk megfejtőinek díjátadására is sor került. A középiskolások közül  Csatordai Vera („KÖZGÉ”), az általános iskolások közül Héri Nóra, Kovács Helga, Hering Dóra (Koszta József Általános Iskola), Lucza Eszter, Érsek Benedek, Csatlós Gréta Noémi és Páhi Lujza (Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda) tanulói kaptak jutalmat.
Végül sor került a SZIDÖK életében fontos szerepet játszó, végzős diákjaink köszöntésére. Vígh János Márk (Horváth M. Gimn.), Dudás Eleonóra, Székely Gabriella és Varga Adrienn  („KÖZGÉ”) kaptak köszönőlevelet.
E színes, vidám, zsongó születésnapos délelőttöt mi mással is zárhattuk volna, mint beszélgetéssel, emlékezéssel, no és persze tortával!
b_250_250_16777215_00_images_szidok_2015_szulinap_1.jpgb_250_250_16777215_00_images_szidok_2015_szulinap_2.jpg
b_250_250_16777215_00_images_szidok_2015_szulinap_3.jpg