2003. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

Kategória: SZIDÖK- Közéleti díj Megjelent: 2003. október 08. szerda

 

2003. évben a díjat Fülöp Erzsébet tanárnő, a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola tanára és Forgó Mária (volt diákpolgármester), a Boros Sámuel Közgazdasági és Humán Szakközépiskola és Szakiskola tanulója kapta meg.

b_250_250_16777215_00_images_szidok_kozeleti_2003_1.jpg    b_250_250_16777215_00_images_szidok_kozeleti_2003_2.jpg


Fülöp Erzsébet vagyok, a "Mezgé" (Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola) DÖK segítő pedagógusa. 1994. szeptember 1 óta dolgozom az iskolában, kémiát és informatikát tanítokHitem szerint az iskolának nem csak a tantárgyakhoz kapcsolódó tudást, hanem sok minden mást is közvetítenie kell. Fontossági sorrend nélkül ebbe a kategóriába tartoznak:

- közösség kialakítása

- egyéniség kiteljesítése, egyéniségnek megfelelő közösségi munka biztosítása

- közéletiség, demokrácia, érdekérvényesítés tanítása

- toleranciára nevelés

- segítőkészség kialakítása.

A fentiekhez a diák önkormányzat nyújt teret és lehetőséget tanárnak, diáknak egyaránt. Fontosnak tartom, hogy a város általános- és középiskolásai mind jobban megismerjék egymást és egymás iskoláját, hisz családjuk mellett az iskola a gyerekek életének legfontosabb színtere. Az iskola magas presztizse, jó hírneve magabiztosságot, önbizalmat ad a gyerekeknek. Ezért tartom rendkívül fontosnak a SZIDÖK megalakulását és működését.
Ezek fontosságát növeli, hogy egyre több a rossz szociális háttérrel rendelkező, szegény illetve magányos gyerek, akikre különösen oda kell és érdemes figyelni. A jó tanár sokszorosan kapja vissza a befektetett energiát a gyerekektől. Nem titkolom, hogy bizony jól esik, ha a kollégák illetve a város vezetői is megerősítenek az eddig végzett munkámban, ami sokkal nehezebb lett volna, ha az iskolai légkör nem ilyen segítő, gyermekközpontú.