2005. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

Kategória: SZIDÖK- Közéleti díj Megjelent: 2005. október 05. szerda

2005. évben a díjat Korom Annamária szegedi egyetemista, és Lantos Anita a Boros Sámuel Közgazdasági és Humán Szakközépiskola és Szakiskola tanulója kapta meg. 

Zsenge ifjú korom óta lelkes résztvevője vagyok Szentes város gyermek és ifjúsági közéletének.

A motivációt a családból kaptam és kapom még ma is, hisz szüleim alapították az országos VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetséget, amibe mondhatni, beleszülettem.

Barátaimmal (Kóczán Kati, Pataki Kati és Chikán Gabi) ott bábáskodtunk a Gyermek és Ifjúsági Kerekasztal (a GYIKA) születésénél, hiszen mi szerveztük annak alakuló hétvégéjét. Később átalakult a Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzattá (SZIDÖK), de mi maradtunk és azóta is segítjük a benne tevékenykedő gyerekeket és fiatalokat.
Miért szeretem ezt csinálni?
Egyrészt azért, mert szeretek gyerekek között lenni. Szeretném nem elfelejteni, milyen voltam gyerekként és tizenévesként.
Másrészt úgy gondolom, hogy egy jól működő társadalomhoz szükséges, hogy a gyerekek és a fiatalok valóban autonóm felnőtté váljanak. Tisztába legyenek a képességeikkel és vállalják nem csak a döntést, de az azzal járó felelősséget is.

A SZIDÖK segítőjeként és a VE-GA tagjaként ezt a pedagógiai folyamatot szeretném elősegíteni.

A díjnak nagyon örültem, hiszen visszaigazolása, sőt elismerése a ténykedéseimnek és annak, hogy a gyerekek szeretnek, számítanak rám.

Most diplomáztam le és egy új fejezet kezdődik az életemben. Ez a díj egyrészt méltó lezárása életem eddigi szakaszának és biztató kezdete az újnak.

Köszönöm Lányok és Fiúk, hogy nekem szavaztátok/adtátok ezt a díjat!

b_250_250_16777215_00_images_szidok_kozeleti_2005_1.jpg      Korom Annamária