2012. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

Kategória: SZIDÖK- Közéleti díj
Megjelent: 2014. szeptember 30. kedd
2012. évben a SZIDÖK “Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja” Felnőtt segítői díjára Horváth Miklósné Dudás-Szabó Márta tanárnőt (Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda) javasolja.
Horváth Miklósné Dudás-Szabó Márta ötödik éve figyelemmel kíséri a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola képviselője és küldöttei tevékenységét a SZIDÖK munkájában.
A SZIDÖK-ben folyó munkához tanácsokat és javaslatokat is adott.
 
A SZIDÖK 2012. évben “Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja” Ifjúsági segítői díjára Hossó Roxána, a Horváth Mihály Gimnázium  végzős diákját javasolja.
Hossó Roxána az általános iskola felső tagozatos kora óta végez városi korosztályi közéleti munkát. 2011. évtől  a SZIDÖK szóvivője. Évenként részt vesz a SZIDÖK táboraiban, valamint a SZIDÖK képviseleti munkájában is. A SZIDÖK Önképző Kör elindítója.

Bővebben: 2012. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

2011. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

Kategória: SZIDÖK- Közéleti díj
Megjelent: 2011. október 05. szerda

2011. évben a SZIDÖK jelöltje Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díj-ára Kováts Kornél tanár úr volt, aki a Deák Ferenc Általános Iskola tanára, több jelenlegi illetve volt SZIDÖK-ös - többek között Bíró Dóra leköszönt és Biácsi Bettina megválasztott ifjúsági alpolgármester - felnőtt segítője.

A SZIDÖK munkáját annak megalakulása óta segíti, a Felnőtt Kollégium tagja.

Támogató hozzáállásával jelentősen segíti a SZIDÖK munkáját.

Itt megtekinthető a díjjal kapcsolatos határozat-kivonat (pdf-formátum).

Valamint itt olvasható a tanár úr válaszlevele (pdf-formátum).

2010. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

Kategória: SZIDÖK- Közéleti díj
Megjelent: 2010. augusztus 24. kedd
2010. évben Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díj-át Szentes Város Önkormányzatának ülésén Szirbik Imre polgármester adta át a kitüntetetteknek.
 
Kis-Rácz Antalné
A Petofi Sándor Általános Iskola tanára, több jelenlegi illetve volt SZIDÖK-ös jelentos támogatója, többek között Lakos Boglárka volt ifjúsági alpolgármesteré is.
A SZIDÖK munkáját annak megalakulása óta segíti, a Felnott Kollégium tagja.
Támogató hozzáállásával jelentosen megkönnyíti a SZIDÖK munkáját.
 
Molnár Emese
12 éves kora óta vesz részt a SZIDÖK tevékenységeibe, 2008-tól ifjúsági polgármester, mely tisztséget tanulmányai mellett is igyekezett a lehető legfelelosségteljesebben betölteni.
Gyakran képviselte a SZIDÖK-öt és így Szentes ifjúságát más városok, vagy akár más országok rendezvényein, táboraiban is.
Nyári táboraink aktív résztvevoje és segítoje évek óta.

 

Bővebben: 2010. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja   Bővebben: 2010. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

 

2008. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

Kategória: SZIDÖK- Közéleti díj
Megjelent: 2008. október 15. szerda

2008 évben Pataki Katalin és Szakács Katalin kapta meg Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díj-át.

A díjat dr.Sztantics Csaba, Szentes város jegyzője adta át a Városi Gyermeknapon a kitüntettetteknek.

Gratulálunk PatKatnak és Katusnak!

Bővebben: 2008. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági DíjaBővebben: 2008. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja Bővebben: 2008. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja
 
 

2007. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

Kategória: SZIDÖK- Közéleti díj
Megjelent: 2007. október 08. hétfő

2007. évi Közéleti díjasok:
Polyák Mihályné a Gróf Széchenyi István Általános Iskola igazgatója
Balogh Csilla Noémi a Horváth Mihály Gimnázium tanulója

2005. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

Kategória: SZIDÖK- Közéleti díj
Megjelent: 2005. október 05. szerda

2005. évben a díjat Korom Annamária szegedi egyetemista, és Lantos Anita a Boros Sámuel Közgazdasági és Humán Szakközépiskola és Szakiskola tanulója kapta meg. 

Zsenge ifjú korom óta lelkes résztvevője vagyok Szentes város gyermek és ifjúsági közéletének.

A motivációt a családból kaptam és kapom még ma is, hisz szüleim alapították az országos VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetséget, amibe mondhatni, beleszülettem.

Barátaimmal (Kóczán Kati, Pataki Kati és Chikán Gabi) ott bábáskodtunk a Gyermek és Ifjúsági Kerekasztal (a GYIKA) születésénél, hiszen mi szerveztük annak alakuló hétvégéjét. Később átalakult a Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzattá (SZIDÖK), de mi maradtunk és azóta is segítjük a benne tevékenykedő gyerekeket és fiatalokat.
Miért szeretem ezt csinálni?
Egyrészt azért, mert szeretek gyerekek között lenni. Szeretném nem elfelejteni, milyen voltam gyerekként és tizenévesként.
Másrészt úgy gondolom, hogy egy jól működő társadalomhoz szükséges, hogy a gyerekek és a fiatalok valóban autonóm felnőtté váljanak. Tisztába legyenek a képességeikkel és vállalják nem csak a döntést, de az azzal járó felelősséget is.

A SZIDÖK segítőjeként és a VE-GA tagjaként ezt a pedagógiai folyamatot szeretném elősegíteni.

A díjnak nagyon örültem, hiszen visszaigazolása, sőt elismerése a ténykedéseimnek és annak, hogy a gyerekek szeretnek, számítanak rám.

Most diplomáztam le és egy új fejezet kezdődik az életemben. Ez a díj egyrészt méltó lezárása életem eddigi szakaszának és biztató kezdete az újnak.

Köszönöm Lányok és Fiúk, hogy nekem szavaztátok/adtátok ezt a díjat!

Bővebben: 2005. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja      Korom Annamária

2004. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

Kategória: SZIDÖK- Közéleti díj
Megjelent: 2004. október 13. szerda

2004. évben a díjat Csorba Ildikó tanárnő, a Koszta József Általános Iskola tanára kapta meg.

2003. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

Kategória: SZIDÖK- Közéleti díj
Megjelent: 2003. október 08. szerda

 

2003. évben a díjat Fülöp Erzsébet tanárnő, a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola tanára és Forgó Mária (volt diákpolgármester), a Boros Sámuel Közgazdasági és Humán Szakközépiskola és Szakiskola tanulója kapta meg.

Bővebben: 2003. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja    Bővebben: 2003. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja


Fülöp Erzsébet vagyok, a "Mezgé" (Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola) DÖK segítő pedagógusa. 1994. szeptember 1 óta dolgozom az iskolában, kémiát és informatikát tanítokHitem szerint az iskolának nem csak a tantárgyakhoz kapcsolódó tudást, hanem sok minden mást is közvetítenie kell. Fontossági sorrend nélkül ebbe a kategóriába tartoznak:

- közösség kialakítása

- egyéniség kiteljesítése, egyéniségnek megfelelő közösségi munka biztosítása

- közéletiség, demokrácia, érdekérvényesítés tanítása

- toleranciára nevelés

- segítőkészség kialakítása.

A fentiekhez a diák önkormányzat nyújt teret és lehetőséget tanárnak, diáknak egyaránt. Fontosnak tartom, hogy a város általános- és középiskolásai mind jobban megismerjék egymást és egymás iskoláját, hisz családjuk mellett az iskola a gyerekek életének legfontosabb színtere. Az iskola magas presztizse, jó hírneve magabiztosságot, önbizalmat ad a gyerekeknek. Ezért tartom rendkívül fontosnak a SZIDÖK megalakulását és működését.
Ezek fontosságát növeli, hogy egyre több a rossz szociális háttérrel rendelkező, szegény illetve magányos gyerek, akikre különösen oda kell és érdemes figyelni. A jó tanár sokszorosan kapja vissza a befektetett energiát a gyerekektől. Nem titkolom, hogy bizony jól esik, ha a kollégák illetve a város vezetői is megerősítenek az eddig végzett munkámban, ami sokkal nehezebb lett volna, ha az iskolai légkör nem ilyen segítő, gyermekközpontú.


 

 

2001. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja

Kategória: SZIDÖK- Közéleti díj
Megjelent: 2001. október 09. kedd

2001. évben a díjat Tóth Tibor a Horváth Mihály Gimnázium tanárának, a városi korosztályi közélet segítőjének és Pataki Katalin tanulónak, a Gyermek és Ifjúsági Kerekasztal, továbbá a Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat kialakításában való részvételéért adományozta a testület.Gratulálunk és bízunk abban, hogy a korosztályi közéleti munkát a továbbiakban is támogatni fogják, nem felejtik el.

Bővebben: 2001. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja    Bővebben: 2001. év Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja


Pataki Katalin:
Nagyon jó érzés, hogy méltónak találtak Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díj-ára. Ugyanakkor be kell vallanom, amikor megkaptam, még nem tudtam igazán átérezni a jelentőségét.
Én addig egyszerűen csak játszottam és "pezsegtem". A GYIKA, a SZIDÖK, a kézműves műhely vagy a táborok elsősorban lehetőséget jelentettek, hogy kipróbálhassam, megismerhessem önmagamat. Élveztem, hogy olyan dolgokat csinálhatok, amelyek alkalmat adnak a kapcsolatteremtésre más emberekkel.
Először meglepett, hogy ezt komoly felnőttek olyan fontos munkának tartják, hogy még díjat is adnak érte. Így visszagondolva mégis sokat jelent, mert megerősítés és biztatás. Azt jelzi számomra, hogy amit alapvetően a magam kedvére csináltam, másoknak is fontos volt.
Ez a díj nekem útravaló és kihívás. Az előbbi azért, mert azt üzeni: “Érdemes!", az utóbbi pedig azért, mert igyekeznem kell felnőttként is méltónak maradni hozzá.
Köszönöm.  

 

Szentes Város Ifjúsági Közéleti Díja

Kategória: SZIDÖK- Közéleti díj
Megjelent: 2001. október 01. hétfő

2001. évben a Képviselő-testület a SZIDÖK javaslatára, az ifjúsági referens által kidolgozott anyag alapján "Szentes Város Ifjúsági Közéleti Díja" címmel új kitüntetést alapított.

1. Szentes Város Közéleti Ifjúsági Díja adományozható annak a korosztályi aktivistának illetve felnőtt segítőnek, aki Szentes városban kiemelkedő érdemeket szerzett a gyermek- és ifjúsági közélet fejlesztésében.

2. A díjat évente egy korosztályi aktivistának és egy felnőtt segítőnek ítélheti oda a Képviselő-testület a Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat javaslata alapján.