Nagyon kellene már egy belevaló konzervatív párt!

Kategória: Levelek IV
Megjelent: 2008. június 24. kedd

Az egész magyar pártfölállás olyan elkent. Az SZDSZ még csak csak karakteres (lehetne), de hát értelmiségi rétegpárt, merthogy az igazi liberalizmusnak úgy nem létezik köznapi - hogy úgy mondjam - vulgáris olvasata, ahogy létezik a konzervatív vagy szocialista pártoknak. Ha a liberalizmus nem élesen agyas, akkor már nem is az. Tömegpárt tehát nem képes lenni, merthogy a tömeg - ha lehetne is - a nagypolitikában nem akar élesen agyas lenni. A két nagy párt - FIDESZ MPP, meg az MSZP - meg azért elkent, mert egymás mellett, de egymás nélkül nem tudnak igazán fazont találni. Ahhoz azonban túl "formátlanok", hogy igazán vállalják az érintkezést. A jónép meg inkább szekértáborozik, minthogy leültetné őket mindnyájunk közös asztalához.

Bővebben: Nagyon kellene már egy belevaló konzervatív párt!

Az evangelizáció szóljon a hitről

Kategória: Levelek IV
Megjelent: 2008. június 23. hétfő

A hit dolga lényegében egy nagyon intim, személyes kapcsolat, amely - legfeljebb - az e hitben osztozókra tartozhat. A vele való hivalkodás - sőt tüntetés - nem fér össze a lényegével, annál inkább a tisztes alázat, a szelídség.
Mindazzal kapcsolatban, ahogy élek, amit csinálok, ismételten és ismételten felmerülő kérdés az, hogy "Miért?". És ez különös kérdés egy alapvetően keresztény Európában.

Bővebben: Az evangelizáció szóljon a hitről