• Képzési és Tábor Központ Szentes-Magyartésen

Az itt olvasható írások a VE-GA szövetség tagjainak mint magánembereknek tollából születtek. S mint ilyenek magánvélemények. Kérünk mindenkit, így olvassa õket!

A VE-GA és a Linux

Kategória: Írásaink
Megjelent: 2005. július 05. kedd

Nem sokkal az írásom után egy olyan cikkre találtam, ami végképp bizonyossá tette számomra, hogy a VE-GÁ-nak foglalkoznia kell a Linuxszal: Eric S. Raymond: A katedrális és a bazár (2000. - ford.: Karsai Róbert, 2003/11/07 10:15:29) URL: http://magyar-irodalom.elte.hu/robert/szovegek/bazar/
Az írás a szoftvertervezés-fejlesztés egy újabb, a Linuxra jellemző modelljéről szól közérthető nyelven. Azoknak is ajánlom, akik nem érdekelődnek a programozás, a technikai részletek iránt, mert nem a programozást, hanem egy közösségi alkotó folyamatot elemez szociológiai, pedagógiai és vezetéselméleti szempontokból, és olyan következtetésekre jut, amely hasonlít a VE-GA gyakorlatának és elméletének eredményeihez.

Bővebben: A VE-GA és a Linux

Együtt? Szabadon? Számítógéppel?

Kategória: Írásaink
Megjelent: 2005. január 03. hétfő

"A bagoly szelíd"

Nem gondoltam, hogy ezzel ennyire komolyan fogok dolgozni, de olyan erős intoleranciát tapasztaltam, ami arra késztetett, hogy megfogalmazzam a véleményem, és ezzel a körrel is osszam meg tapasztalataimat.

Bővebben: Együtt? Szabadon? Számítógéppel?