• Képzési és Tábor Központ Szentes-Magyartésen

Városi gólyavetélkedő

Kategória: Hírek Megjelent: 2004. október 13. szerda
16.00 a verseny meghirdetett időpontja kezdéshez a résztvevők:
a Közgé csapata 10 fő
a Koli csapata 10 fő
a Zsoldos csapata 10 fő
a Pollákos csapata 3 fő
b_250_250_16777215_00_images_hirek_2003_golya_n.jpga MEZGÉ és a HMG csapata nem jelent meg, pedig a szervezőknek előtte ígéretet tettek a részvételre.
16.20 a játék elkezdődik 3 és fél csapattal
  • Az első feladat Szenteshez kötődik: meghatározott útvonalon végig kell járni a város utcáit, megszámolni a virágcserepeket ...
  • A ma oly népszerű Activity-t kézzel-lábbal mutogatták a zsűri jóvoltából a játékosok (a jégkorszak, a puskacső, az üzletkötő nem tartozott a legnépszerűbb feladatok közé).
  • A tesztkitöltésekben az egész csapat részt vett, néha kisebb meggyőzésű játékká alakult. (Meglepően nagy jártasságot mutattak a versenyzők a szenvedélybetegség tárgykörében, "A fele-sem igaz" teszt minden kérdése becsapós volt, több-kevesebb sikerrel vették az akadályt a csapatok. ) Itt jegyzem meg, hogy személy szerint nem tettem volna egymás után a két tesztet, mert ellaposította a hangulatot a sok üldögélés.
  • Mindenki megcsillanthatta költői vénáját, mert tíz megadott szóból verset kellett írni "suli" témakörben, amit Szűcs Lajos alpolgármester is sikeresen teljesített.
  • A legjobban sikerült feladat a táncverseny volt, ahol a diszkón felnövő nemzedéknek bécsi keringőt, jive-ot, rumbát kellett táncolnia.
  • A Pollákos csapatnak meggyűlt a baja a "Ki legyen a lány?" kérdéssel, de aztán talpraesetten "szereztek" egy lányt a Koli csapatból.
Nálam a Pollák-Koli vegyes páros volt a Nr 1., szerintem már ezért az alakításért kupát kaphattak volna ...
17.45 a végére maradt a csapatok bemutatkozása, mert eddigre a "kiküldetésben" lévők is visszaértek.
  • A Koli verset írt
  • A Közgések énekeltek
  • A Pollák spontán rögtönzött
  • A Zsoldos táncolt.
18.00 Meg kell említenem, hogy a Zsoldos csapatának köszönhető, hogy a "buli" végülis nem fulladt kudarcba. A "csapból is ez folyik" Ketchup Songra táncoltak, melybe minden fiatal bekapcsolódott, SőT: az IH-ban tanuló Akrobat Tánciskola növendékei is.
Így aztán a sokakon eluralkodó "mikorleszmárvége?!" hangulat átváltozott "Buli van!!" érzéssé és a vetélkedő egy nagy közös tánccal zárult.
És az eredmény?
A Terney Béla Középiskolai Kollégium nyert tavaly és a verseny előtt egy szatyorból rakták ki a zsűri asztalára a vándorkupát.
A verseny végén a serleg visszakerült a szatyorba és újabb egy évig a Koli lehet büszke rá.
És jövőre?
Hajrá a többi csapatnak, 
minden iskola részvételével, 
teljes létszámú csapattal, 
kevesebb zsűritaggal, 
újabb feladatok és fergeteges hangulat legyen. 
Ezt kívánom a szervezőknek.
Kóczán Katalin
b_250_250_16777215_00_images_hirek_2003_golya2_n.jpg b_250_250_16777215_00_images_hirek_2003_golya3_n.jpg